Tjänster

In och tillridnings hästar

Välkommen att lämna din häst hos oss för inridning, utbildning samt tävling.

Från vänster  "Ponnystallet", "4 stallet" och "6 stallet".

Hos oss får hästarna daglig utevistelse i stora gräshagar. Vi erbjuder din häst allsidig träning då vi har tillgång till fantastiska skogsvägar i kuperat område. Vi vill att hästarna skall tycka att det är roligt att arbeta och må bra både till kropp och själ.

Vi har en gruspaddock på 20x60 m och ett ridhus 20x48. Banorna har bra underlag och vi har en bra hinderpark med olika sorters titthinder.

Kostnaden är 8500 kr för ponny och 9000 kr för häst per månad, moms tillkommer. För inridningshästar kostar första månaden 1000:- extra. Hingstar 1000:- extra per månad. 


Vid försäljning av häst/ponny tar vi 10% av försäljningssumman.


Foder, skötsel och träning ingår men ej skoning, tävlings avgifter, resor och eventuell veterinärvård.

Vi ser gärna att inridningshästarna har lite extra hull när de kommer eftersom de lätt tappar när de kommer bort för första gången och dessutom ska börja arbeta. Vi vill också att hästarna skall vara avmaskade ca 1 vecka innan de kommer. Eventuella vargtänder är alltid bra att plocka bort innan man sätter bett i munnen på hästen. 


Lämna med utetäcke, (regntäcke sommartid och fodrat täcke vintertid) samt nylongrimma som vi kan ha i hagen. Vi är återförsäljare för Källquist Equestrian så om ni vill köpa något så kan vi fixa det här.

 

Det går naturligtvis bra att lämna din häst eller ponny till oss kortare perioder om du t ex åker på semester eller bara behöver hjälp. För mer information kontakta oss

Vi kan även visa din häst vid treårstester, kvalitét och unghästchampionat. Vi har ett väl inarbetat system vad det gäller unghästar som skall gå unghästchampionaten och tycker att det fungerar bra. Vi diskuterar givetvis med er om hur ni vill ha det.

Despoina HQS blev 2013 4:a i Falsterbo Scandinavian Open för 6åringar. Despoina HQS -07 e.Corlensky G, ägare/uppfödare Lena Henriques. Despoina red vi in som 2,5 åring och visades sedan på 3års test där hon fick hoppdiplom. Vi kvalade henne till 4års championatets semifinal där hon gick vidare till final i Flyinge. Som 5 åring kvalade vi henne till Falsterbo och Breeders. I Falsterbo red Jenny Karlsson henne då Olivia hade brutit armen och tyvärr inte kunde rida henne. Då gick hon med 8+0fel. På Breeders gick hon med 0+4 fel. Som 6åring fick hon 4:e plats i Falsterbo. Gick unghäst VM i Zangerheide och gick Breeders. När hon var 7år hoppade hon felfritt i 1,40 med placering. Vann 7års touren på Åby, Final på Champion of the youngsters och gick 7års Breeders. 

Här kan ni se andra dagen i Falsterbo:

Finalrundan:

Chocolate efter vinsten i 4års championatets semifinal 2010, tillsammans med Emelie, ägaren Anki och rider gör Olivia.

Despoina HQS under unghäst VM i Zangersheide i Belgien 2013

Wonderful under unghäst VM i Zangersheide i Belgien 2013. Wonderful -08 e.Careful-Feliciano uppfödare Christian Gudmundson. Wille köpte vi som föl, visades på 3års test, gick 4års championatet (till final), gick 5års Falsterbo, Champion of the youngsters, unghäst VM och Breeders. Han såldes Januari 2014 och har efter det vi sålde honom gått Falsterbo och Breeders som 6åring.

Vi har visat ett flertal diplomhästar, haft hästar i final på unghäst championaten och Falsterbo, även placeringar. Uttagen till unghäst VM med en 5åring och en 6åring 2013. Olivia har tävlat upp till 1,45 med vinst. Vill du läsa mer om oss, se fliken "Om oss"

Hästlastbilen och transporten. Lastbilen rymmer 5 hästar och vi har kamera i både lastbilen och transporten.