Om oss

Olivia Lindberg & Emelie Andersson

På gården i Mjöshult har vi främst hopphästar. Det är allt från föl till tävlingshästar och fölston. Vi har även ponnyer som tävlas av Casper och Elemina 

Vi föder upp ett litet antal föl per år, rider in, utbildar och tävlar hästar i hoppning. Vi visar också unghästar på 3 års test,  unghästchampionat både i Falsterbo och Breeders i Flyinge. Vi tar även emot andras hästar för inridning, utbildning, tävling och visning. Vi håller också ridlektioner för privat ryttare med egen häst och för ryttare som lånar häst av hos.

(c)Foto:Yvonne Karlsson. Från vänster; Olivia, Colette Rouge och Emelie.  

Jag heter Emelie och är 42 år. Jag har utbildat mig till ridinstruktör på Strömsholm 97/98 och är även C-banbyggare och stilhoppningsdomare. Jag har tävlat 130 hoppning, LA dressyr och Msv fälttävlan. Jag har arbetat på hoppstall i Holland hos Leon Thijssen och fälttävlansstall i Oxford hos Fredrik Bergendorff. Jag har arbetat på ridskolor i Växjö och Halmstad m fl. Jag har egna träningar hemma hos oss och på Ätrabygdens anläggning i Älvsered. Se gärna fliken träningar för mer information. 

Jag heter Olivia och är 36 år. Jag började tävla ponny när jag var 6 år och red på ponny medelsvår dressyr, hoppning och fälttävlan. Jag tävlar numera bara i hoppning och har ridit tom 1,45 med vinst. Jag har stor erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar och har tagit fram flertal hästar till Falsterbo och Breeders med placering och även till unghäst VM i Zangersheide, Belgien. Jag har också jobbat hos Leon Thijssen i Holland en tid och även varit hos Jens Fredricson och Svante Johansson. Jag har gått ungdomsledarkurserna alla tre stegen och håller lite lektioner på ridskolan här hemma. Jag har CE körkort, YKB behörighet samt tillstånd för att köra häst.

Detta är våra föräldrar: Kjell & Bittan (Britt-Marie). Vi har hästarna på deras gård och de ställer upp i vått och torrt.

Det var mamma som fick in oss i hästvärlden. När mamma och pappa flyttade till Mjöshult 1973 hade mamma med sig ett Lipizzaner sto, Montrosa Siglavy. Hästarna har sedan dess förökat sig något.... Mamma tävlade också på ett halvblods sto som hette Melanie, både i hoppning och dressyr. Pappa har också haft en kort men intensiv häst period. Han hade två stycken travhästar. Den ena (Flying Friend) vann stort ett lopp i Kalmar, men förolyckades. Och därmed försvann sedan intresset. Olivias och Emelies karriär började med russet Jippo.

                    Mamma och Melanie vinner en stilhoppning 1988.

Till vänster har vi Olivias man Jerker Lindberg och till höger Emelies man Per. Pelle är en hejare på att mocka och Jerker kan brodda! Båda har sett skogen från hästryggen!

Nästa generations ryttare! Casper 15 år och Elemina 13 år. Emelies och Pelles barn.

Gården sett från ovan sommaren efter Gudrun stormen, en hel del har hänt sedan detta kortet togs...  Ridbanan förlängd, husbygge, ridhusbygge mm.