Om oss

Olivia Lindberg & Emelie Andersson

På gården i Mjöshult har vi främst hopphästar. Det är allt från föl till tävlingshästar och fölston. 

Vi har uppfödning av hopphästar, rider in, utbildar och tävlar hästar i hoppning. Vi visar också unghästar på unghästtester,  unghästchampionat så som Falsterbo, Champion of the youngsters, Breeders och Elmia. Vi tar även emot andras hästar för inridning, utbildning, tävling och visning. Vi håller också ridlektioner för privat ryttare med egen häst.

(c)Foto:Yvonne Karlsson. Från vänster; Olivia, Colette Rouge och Emelie.  

Jag heter Emelie och är 46 år. Jag har utbildat mig till ridinstruktör på Strömsholm 97/98 och är även B-banbyggare och stilhoppningsdomare. Jag har tävlat 130 hoppning, LA dressyr och Msv fälttävlan. Jag har arbetat på hoppstall i Holland hos Leon Thijssen och fälttävlansstall i Oxford hos Fredrik Bergendorff. Jag har arbetat på ridskolor i Växjö och Halmstad m fl. Jag har egna träningar hemma hos oss och på Ätrabygdens anläggning i Älvsered. Se gärna fliken träningar för mer information. 

Jag heter Olivia och är 40 år. Jag började tävla ponny när jag var 6 år och red på ponny medelsvår dressyr, hoppning och fälttävlan. Jag tävlar numera bara i hoppning och har ridit tom 1,45 med vinst. Jag har stor erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar och har tagit fram flertal hästar till Falsterbo och Breeders med placering och även till unghäst VM i Zangersheide, Belgien. Jag har också jobbat hos Leon Thijssen i Holland en tid och även varit hos Jens Fredricson och Svante Johansson. Jag har gått ungdomsledarkurserna alla tre stegen. Jag har CE körkort, YKB behörighet samt tillstånd för att köra häst.

Elin och Felica

Vi har också en tjej som är anställd hos oss som heter Felicia Erlandsson. Felicia är 24år och har jobbat hos oss sedan sommaren 2016, innan dess jobbade hon lite extra hos oss under helger och lov. Felicia är duktig på att rida olika hästar, allt från inridningar till att tävla våra hästar.  Hon har också många hästar hemma hos sig. Hon har bland annat vunnit SM 2018 2019 och placerad NM 2019 med sin fina fjordhäst Timmy och tävlat upp till 1,20m på häst.Casper och Elemina, Emelie och Pelles barn. Casper är 18 år och har tävlat ponny lättare klasser. Tycker det är väldigt kul att hjälpa till med allt som kan göras med traktor, harva banorna, vända hö, köra ringvält i hagar etc. Rider inte längre.

Elemina är 16år. Hon har tävlat ponny tom LA och har tävlat storhäst upp till 1,20. Båda har gått på ridskolan här i många år.  

Adrian och Edwin, Olivia och Jerkers barn. Adrian är 8år och Edwin är 6år.Båda tycker det är roligt att sitta på hästarna och klappa lite. Traktorer och allt som brummar är spännande med!

Detta är våra föräldrar: Kjell & Bittan (Britt-Marie). Vi har hästarna på deras gård och de ställer upp i vått och torrt.

Det var mamma som fick in oss i hästvärlden. När mamma och pappa flyttade till Mjöshult 1973 hade mamma med sig ett Lipizzaner sto, Montrosa Siglavy. Hästarna har sedan dess förökat sig något.... Mamma tävlade också på ett halvblods sto som hette Melanie, både i hoppning och dressyr. Pappa har också haft en kort men intensiv häst period. Han hade två stycken travhästar. Den ena (Flying Friend) vann stort ett lopp i Kalmar, men förolyckades. Och därmed försvann sedan intresset. Olivias och Emelies karriär började med russet Jippo.

                    Mamma och Melanie vinner en stilhoppning 1988.